Ballast v.s. Balans (deel2)

Ballast v.s. Balans (2/2)

Natuurlijk mag alles altijd goed overwogen worden. Als ik het op mezelf betrek, dan merk ik al snel dat wellicht de zaken niet helemaal lopen en me meer (gaan) vragen en ik uit balans raak. Ik verander mijn aanpak en als er dan nog steeds disbalans ontstaan, zal ik gaan invoelen op diverse manieren en dan wellicht iets (los)laten. En wanneer je heel veel doet, zul je wellicht heel veel loslaten. En je kunt ook heel veel laten als je weinig doet. In de essentie gaat het erom dat de zaken in balans zijn.

Geven en nemen

Nemen en geven

Ik (h)erken deze mensen vaak in het soort contact van energie lekkages:

-         Er zal altijd een wisselwerking moeten zijn in het geven en nemen. Natuurlijk niet altijd in dezelfde vorm

-         Mensen die oprecht vragen “ hoe gaat het “ of even de tijd nemen om mijn spraakwaterval te laten vallen (zonder oplossingen en intervallen ) behoren hier zeker niet bij.

-         Mensen die (nog) heel erg veel met en over zichzelf bezig zijn, zitten wellicht niet in dezelfde lijn als waar ik me nu bevind. Hier kan dan ook een disbalans in ontstaan en zorgt voor extra ballast.

Hoe meer ik in balans met mezelf kom, des te meer merk ik de ballast en disbalans op.

En zeker zijn er uitzonderingen en soms is enkel geven nodig of alleen haalbaar. Alleen hier zijn er ook grenzen. En deze grens aangeven, zorgt vaak al dat je ballast kwijt raakt. Want opeens ben je niet meer zo interessant, valt er minder of niks meer te halen en kies ook jij (meer) voor jezelf.

Door de jaren heen kom ik steeds dieper in deze lagen van ballast en balans. En ik merk steeds meer dat ik verder weg dobber op mijn bootje van overtuigingen, patronen en energie lekkages……

Waardoor ik er van een afstand ook veel beter en eerder op kan reageren.

Soms ga ik de dingen niet eens aan, om mezelf te beschermen.

Soms zet ik 1 of twee stappen en kijk wat de ander doet.

Soms ga ik over me grens en trek ik mezelf terug.

Soms verlies ik mezelf en kom ik net zuurstof happend boven water en klauter weer mijn bootje in.

Elke dag is weer een nieuwe!