Ballenbak

Ballenbak

Vorige week was ik aan het spelen in de ballenbak

Daar kwam een jongen van 1 jaar met zijn zusje 7a8 jaar ook bij. Ze gaf hem steeds 1 bal en ze hadden de grootste schik.

Mijn dochter 2 en vriendinnetje van 9 gingen erbij zitten en toen werd me ineens nog meer duidelijk.

Ze gaven steeds sneller aan dan knulletje een bal. En het was hard werken en daarna begon er 1 met twee ballen en het werden er drie en zelfs vier

Wat ik merkte is dat we elkaar vaak willen overtreffen en daarbij de kern kwijt raken. Hoeveel ballen zou een 1 jarige omhoog kunnen houden?

In het dagelijks leven ben ik zelf ook wel iemand die veel ballen hoog houd. Nu ik de afgelopen jaren steeds meer ballen aan het losmaken ben, merk ik op dat anderen ook veel ballen in de lucht houden. Als je onderdeel bent van zo een bal vraagt het vaker meer dan het oplevert en de balans is weg.

Natuurlijk als we naar mijn kern kijken is dit patroon vroeger begonnen met leuk en aardig gevonden te worden. Of als ik iedereen maar helpt krijg ik geen klappen in welke vorm dan ook.

Nu ik steeds minder ballen overhoud merk ik dat sommige ballen van anderen als ware als een soort klittenband bal je energie beïnvloeden.

En ja ik doe waarschijnlijk nog zeker 20x meer dan een ander nu ik zo weinig ballen omhoog hou en dat ben ik.

Nu merk ik dat ik steeds meer op me eigen plek terecht kom en zoals mijn chakra kleed mijn middelpunt de rode cirkel die van mij was en wellicht slechts deels nu vergoot naar oranje en wellicht geel. En zie je opeens de bewegingsruimte en ervaar die ook eens…..

Ook beleef ik steeds meer en diepere rust in mezelf.

En zo ben ik een aantal maanden geleden toen ik de eerste keer corona had er bewust van geworden dat je in essentie alleen je zelf hebt. En daar is naar 3 dagen spacen op de bank een rust in gekomen.

Inmiddels maak ik me steeds meer en gemakkelijker los van zaken die niet meer bij me passen om zo mijn zuivere kern te zuiveren en schoon te houden. Wellicht in de toekomst weer en wellicht niet?

Mocht je zelf tot 1 van deze mensen horen dan gun ik jou ook je eigen ruimte en daarmee je eigen ontwikkeling. En als je dat uit alle puurheid kan ervaren dan word het allemaal een stuk dragelijker.

De afgelopen weken ben ik weer verder met mijn ballen aan het verminderen gegaan. En liever een paar ballen met de volle puurheid dan 10 in de lucht.

En zo kan ik samen met jou gaan kijken welke ballen je nu al los kan en wilt laten en welke misschien op een later punt.

En als mensen mij niet begrijpen lag ik daar vroeger echt letterlijk wakker van en nu denk ik wel met een onderbuik gevoel, dan is het maar zo.

Steeds meer ruimte, steeds meer tijd, steeds meer oprechtheid

En dit is pas het begin van mijn mooie en nieuwe reis

Nieuwsgierig of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Bellen kost niks