Het roer om 5

Het roer om 5

Het roer om 5

Nadat ik weer op weg was op mijn nieuwe koers, werd al wel duidelijk dat de oude rotte plekken in mijn schip wellicht toch beter behandeld moesten worden. We kennen het allemaal wel “ even een laagje nieuwe verf erop en door” Alleen de rotte plek blijft zitten……

Gelukkig was er mooi weer voorspeld en de nieuwe koers brengt mij naar een plek waar licht aan de horizon schijnt. Vol goede moed ben ik op reis gegaan. Als snel kwamen er wel wat wolken tevoorschijn en toch bleef ik me richten op het puntje in de horizon. En heb zo heb groter plaatje verkleint tot een puntje.

De wolken begonnen dicht te trekken en daar kwam de eerste drup……en de drup veranderede al snel in een stevige storm en mijn schip begint water te maken. De verf was door de klappen van de golven eraf geslagen en de rotte plekken kapot geslagen en langzaam komt het schip tot stilstand en zakte het dieper.

Ik kies ervoor om weer mijn anker uit te gooien. In plaats van water scheppen kies ik ervoor om mijn schip verder te ontdoen van ballast. Wat wil ik nu echt meenemen op mijn reis, welke touwen snijd ik door en hoe wil ik verder.

En zelfs na deze jaren van minimaliseren, merk ik dat er nog veel is waar ik afstand van kan doen.

Langzaam merk ik dat mijn schip hoger komt te liggen en zelf al beter begint te drijven. De gaten komen boven water en mijn schip loopt langzaam leeg.

Het lichtje aan de horizon, laat ik even voor wat het is. En ik ga zorgen dat mijn schip beter bestand word door de invloeden van de natuur en ik zo mijn reis verder zal vervolgen. Alles op zijn tijd

Natuurlijk blijf ik niet stil liggen en ga ik elke dag verder met reparaties, verminderen en vooral voelen wat heb ik echt nodig en wat geeft mij een goed gevoel. En ga ik aan de slag met de rotte plekken.

In mijn ogen staat iedere dag voor elke persoon centraal aan mooie lessen. De een ziet ze wat beter als de ander. En de 1 doet er wat mee en de ander (nog) niet.

Wil je verandering, dan zul je het anders moeten gaan doen en dat is wat ik nu doe.

Je kunt vallen, je kunt opstaan

Je kunt verliezen, je kunt winnen

Je kunt zinken, je kunt drijven

Positieve energie

Omring jezelf met positieve mensen en gebeurtenissen en vermijd negatieve situaties

Ga zoveel mogelijke negatieve energie uit de weg. Zet de tv en radio uit als er negatieve onderwerpen zijn. Lees geen krantenkoppen en roddelbladen.

Door middel van positieve gedachtes en handelingen doorbreek je eventuele blokkades die je op welk niveau dan ook vertragen

Je kunt ook gebruik maken van Feng Shui om ruimte in huis en tuin te maken. Pas toe wat voor jou positief werkt. Neem afstand van spullen die niet meer bij je passen en merk dat je juist door de ruimte je meer volledig gaat voelen.

(bron: Zeemeerminnen en dolfijnen kaarten van Doreen Virtue )

Uiteraard is dit voor een ieder anders

En zo heb ik weer een stukje van mij laten zien als mens. Waar ook ik als coach elke keer blijf leren, blijf ervaren, weer val en ook weer opsta.