Het rondje

Het rondje

In een veel ste duur huis staan we iedere dag iets te laat op om de te drukke kinderen snel aan te kleden voor school. Brengen gehaast de kinderen naar school en sluiten gefrustreerd aan in de file in de veel ste dure auto.

Iets te laat komen we op ons gepassioneerde werk aan, waar de vriendelijke collega’s je veroordelen. De hele dag word er teveel van je verwacht en rond 15:00 vraagt je je af zal het ooit beter worden en om 16:00 stort je in. Om 17:00 gaan we gestrest en vermoeid naar huis om te bedenken “Wat eten we vandaag”.

In een veel ste dure winkel sta je ongeduldig in de rij bij de te trage caissière. Met een verbazende zucht betaal je de te dure boodschappen en tegen je zin in maak je maar wat makkelijks klaar en vervolgens gooi je 1 derde van het dure eten weg. Na het eten wil je rust en zoek je iedere aanleiding om je te drukke kinderen eerder naar bed te sturen.

Want je hebt vandaag al zoveel tijd doorgebracht met ze. Om 20:00 heb je eindelijk je verdiende rust. Nu staat de volgende zware taak te wachten gaan we het journaal of goede tijden slechte tijden kijken?

Halverwege goede tijden slechte tijden valt manlief in slaap. En heeft hij het weer gevreten. Geef je dan echt niets om mij, ben ik zo onbelangrijk dat je in slaap valt zijn de meest logische zinnen die volgen.

Geïrriteerd, gefrustreerd gaat men 22:00 naar de intieme ruimte om vervolgens een boek te lezen. Daarna het intieme dagmoment: een kusje op de mond en dan moet het licht uit want ik wil slapen.

Pfff wat ben ik blij als het morgen is.