IK KAN NIET ZONDER!

IK KAN NIET ZONDER!

Ik kan niet zonder!

Seks, drugs, alcohol, gamen, kopen, ziektes, roken, stelen, chatten, telefoon en nog meer

Allemaal afhankelijk patronen om van jezelf af te blijven en verder van jezelf af te komen in mijn beleving.

Ik ben Rob Driessen en ik ben ook verslaafd (geweest)

Ik nodig je eens uit om te kijken welk ding je moeilijk uit je leven kan halen: Is dat je sigaretje, je glas bier of wijntje, je computerspel of wat is het voor jou?

Van jongs af aan en dan voor conceptie heb ik te maken gehad met vele vormen van verslaving. En ja verslaving was het niet, want het is toch normaal !

Roken , alcohol en drugs maar ook in handelingen in plaats van middelen. Denk aan agressie, gezag, mishandelingen en dit alles is niks meer dan vluchtwegen.

Weg van….En daar kom je dan in 1982 in deze brute wereld met dit dagelijks op je bord. WELKOM!

En ja met de bierfles ingegoten zeg ik altijd. Mijn eerste sigaret probeerde ik toen ik 8 was en tegen mijn 12e was ik wel erg bekend met alles maar niet met drugs hoor nee daar begon ik pas mee toen ik 13 was.

En toen was alles wel een patroon geworden. Ja het zit 100% in mijn bloed vader, moeder, opa, oma, ooms, tantes en ga zo maar door. Nooit anders gezien, gevoeld of ervaren.

En wat heb ik moeten knokken, vechten en overleven om hier grip op te krijgen en inmiddels zijn vele al 10 tallen jaren geleden en ben ik zelfs 3 jaar gestopt met roken. Ja en nu soms een snoep vreetbui en koffie, heel veel koffie. Ook dat hoort bij het mens zijn.

En wat heb ik mij alleen gevoeld door de jaren heen. Afgunst, afkeer, onbegrip en allemaal van dat soort dingen. Joh dan stop je gewoon of ach 1 biertje kan toch wel….

Familie, vrienden, instanties of verslavingszorg heb ik weinig tot niets aan gehad. 1 vrouw wel die zei Rob wanneer je er vanaf wilt, besef dan dat je nog onderuit zult gaan en nog een keer en nog een keer. En weet dat je de volgende ochtend gewoon kunt verder gaan waar je gebleven was.

En ja hoor wat ben ik vaak onderuit gegaan en heb ik mezelf volledig verwoest en werd ik eenzamer en eenzamer in de strijd met mezelf. Spartelend de dagen door en ach joh als ik morgen niet meer wakker word…….

Maar ik bleef vechten, ik bleef hulp zoeken en starten mijn eigen zeer intensieve behandeling. Ik melde mij bij verschillende organisaties aan en zorgde dat ik erdoorheen kwam . dat voor verslaving, dat voor ADHD enz enz want anders mag het niet want het word niet vergoed. Die papierwinkel toch ook…….

En wat was dit een bizarre tijd en stapje voor stapje en mis stapje voor mistapje heb ik dit (helaas) alleen moeten doen. En het lukte me en mensen begrepen me toen niet en sommige nog steeds niet.

En juist omdat ik inmiddels mijn twee dochters dit niet wou geven en vooral meegeven heb ik ervoor gestreden, gevochten en OVERWONNEN.

En ja als je zo een weg doorstaan hebt….kijk eens naar buiten….kijk eens naar een boom. Kijk eens naar de structuur, de takken, de bloemen en de bladeren. Prachtig toch!

Herken je de afhankelijkheid in jezelf, bij je ouders of kinderen. Wil je hier eens verder op in. Bel of mail me gerust eens.