Rake klappen (maart open kaart)

Rake klappen (maart open kaart)

Rake klappen

Pfffff wat een klappen heb ik in mijn jeugd mogen incasseren. Met ingetrokken buik de dag door en zelfs snacht bang om adem te halen…… Niet durven praten, geen lawaai durven maken en lieven in doodsangst.

En op alle fronten dagelijks de klappen mogen incasseren. En wat is dit patroon lang doorgegaan. Nu mijn kleinste drie is, sta ik soms wel eens stil “goh hoe was het toen voor mij”?

Dit is mijn beleving en mijn visie en kijk op dingen: Jaren lang therapie door mensen die mij zeiden te begrijpen en te weten wat goed voor me is. Pilletje hier en pilletje daar. Het mooiste zijn dan begin 20ers die mij over het leven gaan vertellen….. En dan de volledige boeken theorie op je storten, professionals die je overladen met fix oplossingen, Of deze kennen we allemaal wel ….. ja ik heb een andere baan, dus je mag alles bij mijn collega weer vertellen en vertellen en vertellen. Trauma op trauma, klap op klap in mijn ogen maar goed dat is weer een ander verhaal. En dit dan echt jaren lang tot in de jong volwassenheid.

Ik heb er zeker mijn winst uit gehaald en mooie stappen gemaakt. Maar het meeste in deze periodes heb ik gehad aan de mensen die het kennen, voelen en beseffen.

De jaren erna in al mijn zelf ontwikkeling, zelf studie en scholing tot coach in diverse lagen, kom ik steeds dichter bij mijn bron , mijn beerput en stapje voor stapje komt er steeds meer lucht in. En juist door het met gelijkgestemden aan te gaan, te bekijken, en te omarmen maak ik hele grote stappen. Inmiddels alweer een aantal jaren verder en pas ik het dagelijks in mijn praktijk toe en voelen mensen zich gehoord, gezien en vooral begrepen.

En telkens weer voelt de put schoner en zuiverder. Water word schoon door het te filteren en te bekijken wat je niet meer wilt.

De emmer opzij zetten, een grotere emmer erover heen zetten of andere bedekkingsmiddelen, laten het water langzaam steeds verder bederven. Ga het niet uit de weg en ga het aan. Zuiver het water, zuiver jezelf.

Het maakt niet uit wat!

Of het nu platte handen zijn geweest, vuisten, kleineringen, autoriteit overheersend gedrag of welke vorm van geestelijke of lichamelijk mishandeling door ouder , kind , partner of wie dan ook, elke klap komt aan! En dat telt!

Bewandel jou pad in alle zachtheid en wees lief voor jezelf. Ook jij mag klinken, jij mag stralen, jij mag er zijn!

En weet dat er altijd mensen zijn die je echt begrijpen! Weet dat ook jij je put kunt opschonen hoe donker of licht bevuild deze ook is.

Neem gerust eens vrijblijvend contact met me op en dan kijken we of er een klik is